Uusimmat tuotteet

Jääkaappimagneetti Markku Alén KTMJääkaappimagneetti, Markku Alén ja KTM. Omasta valokuvasta tehty, tätä et löydä muistaLue lisää »
Jääkaappimagneetti Lapinkoira & kaveritJääkaappimagneetti, Lapinkoira ja kaksi kaveria (ranskanbulldogeja). Omasta valokuvastaLue lisää »
Jääkaappimagneetti Monte Carlo - voittajatJääkaappimagneetti, Mini Cooper S voittaja-autot Monte Carlon rallista 1964, 1965Lue lisää »

Suosittelemme nyt:

Keimola, Suomen GP 1970, Pilette TeddySuomen Grand Prix 1970, Interserie-osakilpailu 23.8.1970, Teddy Pilette, Belgia,Lue lisää »

Sähköposti

katso valikon kohdasta "Yhteystiedot"

Share |

Formula Vee

 veemax_2010_1.jpg

oli aikanaan portti isompiin luokkiin ja aloittelijoille sopiva huokea tapa harrastaa kilpailua aidoilla Formula-kilpureilla. Suomessa kilpaileminen alkoi Keimolan radan avajaisissa 12.6.1966 ja jatkui aina 1980-luvulle saakka, jolloin ensin Formula Ford ja myöhemmin F3 muodostui aloittelevien ja kartingista siirtyvien kilpa-ajajien ponnahduslaudaksi kohti isompia formuloita. Nykyisin näillä F V -autoilla ajetaan taas, HISTORIC-kilpailuja ja näytösajoja.

Kuuluisia Formula 1 -maailmanmestareita, joiden ensimmäisenä oikeana (jos nyt mikoroautoja ei lasketa mukaan) kilpa-autona on  ollut Formula Vee, on useita, mm Keke Rosberg (Veemax), Niki Lauda (Kaimann), Emerson Fittipaldi, myös Jochen Rindt ajoi Veellä muutaman kisan...tarkemman historiikin tästä aiheesta löydät mm. kirjastamme "Suomalainen Formulahistoria 1947-89": katso tästä lisätietoja

HALUATKO JOTAIN ERILAISTA FIRMATILAISUUKSIIN TAI MUIHIN TAPAHTUMIIN?

- meiltä voit tilata paikalle esim. Keke Rosbergin tai Antti Aarnio-Wihurin ensimmäisen formula-kilpurin ja vaikkapa pienimuotoisen valokuvanäyttelyn!

- voimme myös järjestää ratapäivän, pääsettte itse kokeilemaan miltä tuntuu ajaa aidolla kilpa-autolla. Tässä pieni näyte Jurvasta Botniaringiltä - ja tässä kisatunnelmaa samasta paikasta 2010!

 

Ota yhteyttä sähköpostilla. Tapaat meidät myös kaikissa Historic Race Finlandin järjestämissä kilpailuissa ja useissa muissa kesätapahtumissa.

 

ONKO SINULLA omakohtaisia muistoja, kokemuksia, valokuvia tai hauskoja kertomuksia Formula V -ajoilta? Jos, niin ota yhteyttä, olemme kiinnostuneita sillä kokoamme aiheeseen liittyvää historiaa. Vaikka tähän aiheeseen liittyvä historiikki jo onkin valmis, keräämme jatkuvasti kirjaa täydentävää aineistoa ja olisi mukava saada muutakin tietoa kuin pelkkää kilpailuhistoriikkia.

Jos suulissasi tai navetassasi seisoo pahnojen alla vanha kilpuri, sekin kiinnostaa -ja erityisesti kuinka auto on sinne joutunut. Kuvat, lehtileikkeet jne - kerro lisää! Ja kuten aina, parhaat jutut palkitaan!

fvw3_0002.jpg

 

 

 
naftalin_logo_pieni.gifpieni_naftalin_logo.jpg